Het Team van Kinderfysiotherapie Up

Berkteit Kebede

‘’Mijn naam is Berkteit Kebede, eigenaresse van Kinderfysiotherapie Up. In 1988 ben ik geboren in Zeist, waar ik met veel plezier opgegroeid ben. Na mijn middelbare school periode ben ik naar Amsterdam getrokken om fysiotherapie te gaan studeren. Direct na de afronding van mijn studie ben ik in 2010 ben ik gestart met werken als fysiotherapeut. Al snel werd bevestigd dat mijn ambitie vooral lag bij het werken met kinderen, waardoor ik in een jaar later de Masteropleiding tot kinderfysiotherapeut gestart ben. Deze Masteropleiding heb ik in 2014 afgerond, echter ben ik al sinds 2011 fulltime werkzaam met kinderen.

Afgelopen jaren heb ik bij verschillende particuliere praktijken gewerkt waar ik veel ervaring opgedaan heb met diverse aandoeningen bij kinderen variërend in leeftijd van 0-18 jaar. De ontwikkeling van het kind vind ik een interessant onderwerp. Ieder kind is anders en ontwikkelt zich anders. Dit vergt als kinderfysiotherapeut een grote mate van creativiteit wat mij aanspreekt. Het actief bezig zijn, de uitdaging qua communicatie en het laten ervaren van vertrouwen en plezier in bewegen leveren mij veel energie en plezier op bij het werken met kinderen. Ook de omgeving van het kind speelt een belangrijke rol in mijn behandelingen.

Naast Kinderfysiotherapeut ben ik ook opgeleid om kinderen met sensorische informatie verwerkings problemen te kunnen onderzoeken en behandelen. Hiervoor heb ik de opleiding Sensory Processing Disorders afgerond in Leiden.

Na in verschillende praktijken de kinderfysiotherapie te hebben opgezet ben ik begin 2017 de uitdaging aangegaan om mijn eigen kinderfysiotherapie praktijk te starten. De locatie binnen het Gezondheidscentrum Statenkwartier streeft perfect mijn visie na om met verschillende disciplines nauw te kunnen samenwerken om tot het beste plan te komen voor het individuele kind. Met Kinderfysiotherapie Up hoop ik vele kinderen en hun ouders met een glimlach en zelfvertrouwen de praktijk te kunnen laten verlaten.’’

Werkdagen: Maandag t/m donderdag.

BIG-nummer: 39912927604.

Anniek Arensman

‘’Even voorstellen, ik ben Anniek Arensman, 23 jaar en ik kom uit ‘s-Gravenzande. In mijn vrije tijd ben ik aan het sporten (voornamelijk korfbal) of spreek ik met vrienden af.

Tijdens de opleiding tot fysiotherapeut in Rotterdam kwam ik erachter dat ik wilde gaan werken met kinderen, daarom ben ik na mijn afstuderen ook snel begonnen aan de Master Kinderfysiotherapie in Breda. Afgelopen jaar heb ik gewerkt in de kinderrevalidatie (bij Basalt) en in een kindzorgcentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt als fysiotherapeut in een kindertehuis Sri Lanka.

Het leukste aan het werken met kinderen vind ik het spelenderwijs leren, de spontaniteit van kinderen en de grote diversiteit aan hulpvragen. 

Werkdagen: Maandag.

BIG-nummer: 79926331404.

Top